jueves, 7 de octubre de 2010

Últims dies a Cusco: domingo de elecciones i Valle Sagrado

Hola família i amics/gues!!

Hoy  os escribimos desde un cyber ple d'adolescents peruans jugant a màquines i amb la música a tota pastilla, o sea que quizás estemos un poco espesos en nuestros comentarios;-) 

Teniamos ganas de enseñaros algunas fotillos de los útimos dias en Cusco, y algunas que nos habian quedado "colgadas" del Valle Sagrado (donde estuvimos el domingo antes del Machu Picchu, estavem tan emocionats amb el trekking que vam voler explicar-vos-ho primer!).

Del Valle Sagrado només dir-vos que vam estar-hi tot el dia, fent el "guiri" total, seguint diferents pobles i construccions inques que en la plenitud de la cultura inca fueron muy importantes al estar siguiendo el cauce de lo que ellos llamaban el río sagrado, que era el reflejo en la tierra de la vía láctea (una vegada més vam poder comprobar com la cultura inca ho basa tot en la Pachamama, "la madre tierra").  Aquí podeu veure'n algunes fotos!


Els mercats peruans són preciosos per la quantitat de color!!





Como os dijimos, después del Machu Picchu nos tomamos un par de días de relax, disfrutando de Cusco, y el domingo fue especial porque justamente pillamos elecciones en Perú y había mucho ambiente en la calle. En una de las plazas principales de Cusco nos encontramos un montón de puestecitos de comida, y de todo tipo de cosas (baba de caracol para la piel, demostraciones de peinados con una peluca de maniquí, jaja, muy curioso...), ya es habitual que haya puestecitos los domingos, pero al ser elecciones aun había más gente. 

Vam al·lucinar veient la gent com porten les seves paradetes de menjar, monten 4 fogons i 4 cadires i tothom es va asseguent allà al voltant, a dinar un bon plato de arroz con papas, ensalada, carne o huevos por sólo 3 soles!!! (menos de 1 euro!), pinchos por 2 soles (60 céntimos), etc. Y nosotros encantados nos añadimos al manjar, ya sabéis, "allá donde fueras, haz lo que vieras"... ;-) S'ha de dir que tot estava boníssim!


 

















Trucos para el "peinao" en plena calle...


También estuvimos dando una vuelta por el mercado municipal y las paradas también son bastante auténticas...


Una de les moltes parades del mercat municipal, l'ordre dins del desordre
Antonio con sus compras "cusqueñas", tuvo que repostar camisetas ya que casi no tenía, y es que no os contamos que decidió regalar sus 2 camisetas "quechua" a los guías del trekking al Machu Picchu, ya que aquí no hay decathlon y les encantaban (ya sabéis, también por el nombre), así una parte de él se queda en los Andes;-)

Aquesta foto va dedicada al meu pare! vaig pensar que et faria gràcia:-) ja veus com és un dels típics tallers de reparació "cusqueños" 

I, per acabar, la vista que teníem cada matí baixant des de l'alberg al centre de Cusco, al fons podeu veure la Plaza de Armas, i les dones que sempre venen al carrer ens rebien cada dia, super agradables, amb un " buenos días señor o señorita, pídanme lo que quieran que les hago un buen precio...";-)


Ja ho veieu, Cusco és autèntic, ens ha enamorat! després vam estar a Arequipa i al Canyó del Colca, i ara ja escrivim des de Puno (al lago Titicaca, molt a prop de la frontera amb Bolívia), però les fotos d'aquests últims dies les penjarem un altre moment que tinguem... se'ns gira feina!!!;-)

Molts petons a tots/es i fins aviat!!


5 comentarios:

  1. jajajaja .... ja estic més tranquil.la i veig que l'Antonio no passa gana!!! jajaja nens us feu un fart de menjar!!!.
    Molt guai el gorrito peruano, pero ara només falta la flauta! ;P
    Els colors són espectaculars!!!!!!! és molt guai veure el paisatge tot monocromàtic i la gent vestida de milions de colors111 m'encanta!!

    Nenes.. continueu disfrutant a tope

    jejeje ara que em funciona això de comentar el blog, no em pedré res! :D

    ResponderEliminar
  2. Merci maca!!! sí, sí, per menjar no patim, ens "cardem" uns tiberis!
    i amb tantes paradetes vaig ben boja... i a sobres no puc comprar gaire pq llavors ho he de carregar;-) A l'Anton només li falta el ponxo, jajaja
    En Garfield tb viatja una mica per tu, i el porto sempre a sobre, o sigui que t'estàs patejant Perú!!!:-)
    Molts petons reina!! per cert, molt guais el quadres, els he vist de refilon al FB! ets una artistassa!

    ResponderEliminar
  3. Genial!!!!
    Isa no em diguis que no hi ha cap foto de l'Antonio emprovant-se una perruca!!!! vaaaa....je,je,je.
    Boníssim el gorrito i sabeu que en Javi en té un d'igual d'una amics que van anar també a Perú?..ji,ji,ji. Els posarem tots dos juntets!
    Nois molt guai tot plegat i molt bé que aneu fent blog, oi que mola??? I així no heu d'escriure super mails.
    Un petonàs per tots 2!!!!
    MUAAAAAAAAAA

    ResponderEliminar
  4. Dale algo al chiquillo, hombre...

    http://todoamarillo.iespana.es/boca.jpg

    ResponderEliminar
  5. Martona!! jaja no em va deixar posar-n'hi cap, jeje. S'ha enamorat del gorrito i no se'l treu! jaja Ja m'imagino ell i en Javi amb el gorrito, algun any per carnaval pot ser una opció, una flauta cada un i alé!! i tant que va bé lo del blog, fins i tot per nosaltres anar tenint el resum de viatge. Intentarem anar actualitzant-lo quan puguem. Molts petons maca!!

    Flamenquin!! jaja, aquí el Antonio no se queda corto de comer, nos estamos hinchando;-)
    Un besazo para los tres!!!

    ResponderEliminar